Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze

  • wyświetlono: 963 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To deser typu coś z niczego. Dobry na śniadanie jak i podwieczorek wraz ze szklanką cydru.

jacekwkuchni
  • 40min

Składniki

Składniki:
- ciasto francuskie
- 2 jabłka
- 1 szklanka cydru
- 4 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze

  • 1. Cukier karmelizujemy w garnku. Kiedy całkowicie się rozpuści powoli dolewamy cydr. Doprowadzamy do momentu, aż zredukuje się do konsystencji karmelu od czasu do czasu mieszając. Pokrojone w cienkie plasterki jabłka dokładnie obtaczamy w karmelu.

  • 2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środku każdego z nich układamy jabłka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok 30min.

Porady

Najlepiej smakują wraz ze szklanką cydru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-1libe21

Dodane przez: wiesiołek

Drożdżówki z jabłkami

W sam raz dla gromadki wygłodniałych...

Dodane przez: Karioka

DROŻDŻÓWKA Z JABŁKAMI

Tego ciasta nie może zabraknąć...

Francuska strucla z jabłkami

Dodane przez: chilijemy

Francuska strucla z jabłkami

Jeżeli ktoś ma ochotę i czas polecam...

image-1y00i7a

Dodane przez: Kasia_S

Drożdżówki francuskie z makiem

szybkie i bardzo proste, często...

image-1offejk

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Drożdżówki z jabłkami Sądeckimi

Sądecczyzna słynie z najlepszych...

babeczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: PolskaGotuje

Babeczki z ciasta francuskiego z jabłkami

Babeczki z ciasta francuskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE