Drożdżówki francuskie z serem

4.49 (201 ocen)

uwielbiane przez moich domowników

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag sera śmietankowego twarogowego
    2 żółtka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 łyżki cukru
    lukier
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżówki francuskie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przełożyć do miski. Dodać do niego żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dobrze razem wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Przygotowaną masę serową rozsmarować równomiernie na powierzchni ciasta francuskiego. Zwinąć od dłuższego brzegu tak jak roladę. Pociąć na 12 równych kawałków (plastrów). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przecięciem do góry. Piec 20-30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować