Drożdżówka z rabarbarem

  • wyświetlono: 88 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wiosenna drożdżówka :)

DSC_8347
  • 16 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

220 g mąki pszennej
130 g mąki żytniej T720 (można dać 350 g mąki pszennej)
2 jajka
1/2 szklanko erytrytolu
3/4 szklanki mleka
30 g drożdży + 1/4 szklanki mleka + 1 łyżeczka cukru
250 g rabarbaru

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżówka z rabarbarem

  • 1. Z drożdży, ciepłego mleka i cukru przygotować rozczyn i odstawić na chwilę. Do miski wsypać mąkę i cukier, wbić jajka, wlać rozczyn i ciepłe mleko. Wszystkie składniki zmiksować. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę, wyrównać. Rabarbar umyć i pokroić, wyłożyć na ciasto i lekko docisnąć. Odstawić na pół godziny, w tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wstawić do piekarnika na około 40 minut aż ciasto upiecze się na złoty kolor. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto drożdżoweRabarbarwiosnadrożdżówkabez tłuszczuodchudzone ciastofit ciasto

Komentarze

Podobne przepisy

Orkiszowa drożdżówka z białym makiem i rabarbarem

Dodane przez: kuchenny świat

Orkiszowa drożdżówka z białym makiem i rabarbarem

Zapraszam na pyszną i puszystą...

Znika z talerza w mgnieniu oka

Dodane przez: wera15_16

Puszyste ciasto z rabarbarem

Przepis pochodzi od mojej babci,która...

Szybkie ciasto z rabarbarem

Dodane przez: ewaeu

Szybkie ciasto z rabarbarem

Jak jest rabarbar, musi być ciasto.

Ciasto z rabarbarem

Dodane przez: Skotka

Ciasto z rabarbarem

Ciasto jest bardzo puszyste i smaczne....

LENIWA DROŻDŻÓWKA Z BORÓWKAMI

Dodane przez: Ostra Na Słodko

LENIWA DROŻDŻÓWKA Z BORÓWKAMI

Ciacho jest genialne! Udaje...

Porzeczkowe drożdżówki z oreo

Dodane przez: Jaga85

Porzeczkowe drożdżówki z oreo

Czasem słyszę, że wypieki z porzeczkami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE