Drożdżówka szybka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybka do zrobienia i łatwa i dobra

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag drożdży
    1/2 szkl. cukru
    4 szkl. mąki
    4 jajka
    porzeczka czerwona
    3/4 szkl. oleju
    3/4 szkl. ciepłego mleka
    1 torebka cukru waniliowego
    szczypta soli
    Kruszonka:
    1/2 kostki margaryny
    2/3 szkl. cukru
    1 i 2/3 szkl. mąki 1szkl.=250ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek

Drożdżówka szybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozkruszyć na dnie miski.
    . Cukier rozsypać na drożdże.
    . Szypta soli
    . ciepłe mleko
    . olej
    . cukier waniliowy
    . Roztrzepać jajka i polać.
    . Wszystko to zasypać mąką.
    Całość przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3 godziny.
    W międzyczasie zrobić kruszonkę - utrzeć margarynę z cukrem,dodać mąkę i ręką wyrobić kruszonkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować