Drożdżówka bez wyrabiania śliwkowo-jabłkowa z kokosową kruszonką.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka wbić do większej miski i rózgą roztrzepaćna jajka wsypać cukier, pokruszone drożdże, wlać olej, letnie mleko, wsypać przesianą mąkę, sól
2.miskę nakryć talerzem i zostawić na 3 godziny na stole kuchennym
3.do ciasta dodać olejek rumowy, łyżką wszystko dobrze wyrobić, forma 35x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy
4.na wierzch ciasta powkładać gęsto na przemian połówki śliwek i plasterki obranych jabłek, z podanych składników palcami zrobić kruszonkę i posypać nią owoce
5.do zimnego piekarnika włożyć ciasto i nastawić na 180C, grzanie góra/dół, piec około 55 minut do suchego patyczka, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Komentarze