Drożdżowe z rodzynkami i skórka pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Z drożdży, letniego mleka (nie trzeba użyć całej ilości, resztę można
zostawić i dodać później do ciasta) i odrobiny mąki zrobić rozczyn.
2.Po około 20 minutach, gry rozczyn wyrośnie dodać do tego
mąkę,szczyptę soli, następnie jajka, cukier, cukier waniliowy. Wszystko
dobrze wyrobić, na koniec dodać rozpuszczoną, przestudzoną margarynę.
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości.
3.Rodzynki sparzyć, odsączyć i oprószyć mąką. Gdy ciasto podrośnie
dodac do niego rodzynki i skórkę pomarańczową. Ciasto wyłożyć do
nasmarowanej tłuszczem blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*C na około 50 minut.
Komentarze