Drożdżowe rożki z nadzieniem

  • wyświetlono: 249 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szykujesz spotkanie z najbliższymi ? Nie masz pomysłu jak ich ugościć? Te rożki wspaniale rozwiążą wszelkie problemy. Wystarczy odrobina chęci by stworzyć cudo, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy, czyli dzieci.

  • 30 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

75 g drożdży
1,5 łyżeczki cukru
6 łyżek śmietany
3 jajka
750 g mąki
1 i 1/8 kostki margaryny (najlepiej roztopionej)

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżowe rożki z nadzieniem

  • 1. Drożdże utrzeć z cukrem
  • 2. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto (w razie czego podsypać mąką)
  • 3. Odstawić do wyrośnięcia
  • 4. Ciasto rozwałkować i wykroić trójkąty
  • 5. Zawinąć z powidłem, nutellą lub kostką czekolady.
  • 6. Przełożyć na blachę i upiec w temp. 180 st. do uzyskania rumianej barwy

Porady

Można z wierzchu (po przestudzeniu) posypać cukrem pudrem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

drożdżowe rożki

Komentarze

Podobne przepisy

Ciastka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ciastka smalcówki z nadzieniem serowym

Bardzo pyszne i pulchne ciasteczka...

Ciasteczka z nadzieniem serowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasteczka z nadzieniem serowym

Pyszne, łatwe w przygotowaniu kruche...

Rurki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Rurki z nadzieniem malinowym

Przepyszne, delikatne i kruche...

Półfrancuskie rożki z serem i malinami.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie rożki z serem i malinami

Polecam pyszne półfrancuskie ciastka...

1

Dodane przez: Duśka55555

Rożki serowe z rabarbarem i truskawkami

Mocno serowe ciasto z słodko-kwaśnym...

rogaliki z nadzieniem migdałowym

Dodane przez: babka w formie

rogaliki z nadzieniem migdałowym

Wspaniałe rogaliki, których wykonanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE