Drożdżowe rożki z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szykujesz spotkanie z najbliższymi ? Nie masz pomysłu jak ich ugościć? Te rożki wspaniale rozwiążą wszelkie problemy. Wystarczy odrobina chęci by stworzyć cudo, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy, czyli dzieci.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 75 g drożdży
    1,5 łyżeczki cukru
    6 łyżek śmietany
    3 jajka
    750 g mąki
    1 i 1/8 kostki margaryny (najlepiej roztopionej)

Drożdżowe rożki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże utrzeć z cukrem
  • 2. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto (w razie czego podsypać mąką)
  • 3. Odstawić do wyrośnięcia
  • 4. Ciasto rozwałkować i wykroić trójkąty
  • 5. Zawinąć z powidłem, nutellą lub kostką czekolady.
  • 6. Przełożyć na blachę i upiec w temp. 180 st. do uzyskania rumianej barwy

Porady

Można z wierzchu (po przestudzeniu) posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy