Drożdżowe roladki pełne rozmaitości

0 (0 ocen)

Drożdżowe roladki to przekąska idealna na wszelkiego rodzaju imprezy :) Przygotowuje się szybko bo nie musimy czekać aż ciasto wyrośnie a smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno :)

Składniki:

  • Ciasto:

    250 g mąki pszennej
    pół szklanki śmietany 18 %
    125 g margaryny
    25 g świeżych drożdży
    łyżka cukru

    2 łyżki przecieru pomidorowego
    kulka mozzarelli
    pół słoiczka pomidorów suszonych z oleju
    4 łyżki kukurydzy
    2 plastry papryki
    6 marynowanych cebulek
    6 czarnych oliwek
    6 kosteczek fety
    łyżka oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Pizza

Drożdżowe roladki pełne rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do śmietany dodajemy łyżkę cukru i drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży.

    Dodajemy do mąki i margaryny, zagniatamy całość na gładkie ciasto.

    Rozwałkowujemy dosyć cienko i smarujemy koncentratem pomidorowym ( nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie).
  • 2. Na wierzchu układamy pokrojoną mozzarellę i suszone pomidory.

    Równomiernie posypujemy kukurydzą, pokrojoną w małą kosteczkę papryką, przekrojonymi oliwkami, cebulkami i serem feta.

    Posypujemy oregano i zwijamy jak roladę, delikatnie zlepiamy i za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 1,5 - 2 cm.
  • Drożdżowe roladki pełne rozmaitości 3. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować