Drożdżowe rogaliki z kajmakiem

  • wyświetlono: 428 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne drożdżowe rogaliki z masą kajmakową polane czekoladę.

Hrabina w kuchni

Składniki

1/2 kg mąki
1 jajko
1 łyżka cukru
1 opakowanie suszonych drożdży (7g)
ok. 1 szklanka mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
5 dag masła
25-30 dag masy kajmakowej
1 tabliczka czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżowe rogaliki z kajmakiem

  • 1. Do mąki wsypać drożdże, cukier, żółtko, ciepłe mleko i roztopione masło. Zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut do 1 godz. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na kształt koła. Podzielić na 12 równych trójkątów i na każdym nałożyć po łyżeczce kajmaku. Zawijać rogaliki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki zachowując odstęp i posmarować rozmąconym białkiem. Piec w temp. ok.220 °C przez około 15- 20 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać wystudzone rogale.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciemoj_niedzielny_obiaddrożdżowena słodkodo kawykajmakrogale

Komentarze

Podobne przepisy

rogaliki z wody drożdżowe.

Dodane przez: LucyG

Rogaliki z wody drożdżowe

Pyszne rogaliki drożdżowe- dla...

rogaliki drożdżowe

Dodane przez: monikaT83

Drożdżowe rogaliki z rabarbarem

Rogalik jaki jest każdy widzi:)...

Rogaliki krucho-drożdżowe z makiem

Dodane przez: akrobatka22

Rogaliki krucho-drożdżowe z makiem

Wyborne rogaliki z ciasta krucho-drożdżowego...

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

Dodane przez: angelusiek

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

Moje pierwsze rogaliki.

Rogaliki drożdżowe z czekoladą

Dodane przez: Kamila26

Rogaliki drożdżowe z czekoladą

Zawsze przyrządzam te rogaliki,...

Rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą

Dodane przez: dagita

Rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą

W miarę szybkie do przygotowania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE