Drożdżowe racuszki z twarogiem i bananem - dla dzieci (bez cukru)

0 (0 ocen)

Zdrowy i pyszny deser dla maluszków. Może też się sprawdzić na 2 śniadanie.

Składniki:

  • 100 gram dowolnej mąki z glutenem
    10 gram drożdży
    50 gram twarogu
    jajko (najlepsze kl.0 lub 1)
    banan
    pół szklanki ciepłego mleka
    Do podania:dżem,konfitury, jogurt, powidłami.

Drożdżowe racuszki z twarogiem i bananem - dla dzieci (bez cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem. Dodajemy mąkę i po rozmieszaniu odstawiamy w ciepłe miejsce. Po ok.10 min.dodajemy jajko, ser i banana rozgniecionego widelcem. Ppzostawiamy mieszankę na ok. 10 minut sby lekko spulchniała. Smażymy racuszki na posmarowanej olejem lub suchej patelni aż się lekko zrumienią. Podajemy ciepłe z dodatkami lub oprószone cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy