Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bananem

  • wyświetlono: 90 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Racuchy,słodkie placuszki,które możemy zrobić na śniadanie,obiad jak i na podwieczorek .Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne .On

  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

250g mleka
2 jajka
35g drożdży świeżych
300g mąki pszennej
szczypta soli
60g cukru kryształu
2jabłka
2banany
smalec -do smażenia
olej-do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bananem

  • 1. Do większej miski wlać mleko,dodać jajama,olej ,mąkę cukier,sól i drożdże .Wyrobić mikserem .
  • 2. Jabłka i banany obrać ,pokroić i dodać do ciasta .Wymieszać łyżka .Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 25 minut .
  • 3. Gotowe ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnie i formować placuszki .Smazyc na złoty kolor . Gotowe posypać cukrem pudrem i cynamonem .Idealnie smakują również z konfiturami .Oczywiście najlepiej smakują ciepłe .

Porady

Jabłka i banany możemy zastąpić np twarogiem .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkana słodkoracuchydrożdżeśniadanieplacuszkipodwieczorek

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Dodane przez: anka1988

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Racuszki robię z różnymi dodatkami,...

Racuchy drożdżowe na słono

Dodane przez: agaskoda

Racuchy drożdżowe na słono

Pyszne drożdżowe racuchy jako odmiana...

Drożdżowe racuchy z gruszkami

Dodane przez: KatarzynaJ

Drożdżowe racuchy z gruszkami

Nikt im się nie oprze. Warto je...

image-1pseohg

Dodane przez: Anyzkowo

Racuchy drożdżowe jak ''pączki''

Najlepsze z dodatkiem cukru pudru....

racuszki

Dodane przez: fantazjesmaku

Racuchy drożdżowe!

Wspomnienie naszego dzieciństwa,...

Puszyste racuchy bez drożdży

Dodane przez: Anyzkowo

Puszyste racuchy z jabłkami

Sekret tak puszystych racuchów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE