Drożdżowe obłoczki z patelni ze świeżymi malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

polecam na sniadanie, przekąske lub deser pulchne lekkie i smaczne placki drożdzowe z patelni ze swiezymi malinami:)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    2-3 g świeżych drożdży
    100 ml mleka
    sól do smaku
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    oliwa do smażenia
    oraz

    świeze maliny
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Drożdżowe obłoczki z patelni ze świeżymi malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. 1. Przygotowujemy zaczyn:.
    Do miseczki wlewamy 50 ml mleka, rozpuszczamy w nim drożdże,cukier waniliowy i troche cukru pudru.
    Dodajemy kilka łyżek mąki, mieszamy i zostawiamy na około 20 minut przykrytą ściereczką.Potem przekładamy do wiekszej miski , dodajemy pozostałe składniki , i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 10 minut.
    Rozwałkowujemy i wykrawamy okragle placuszki.
    2.
    Na kazdym drożdżowym placku na srodku robimy wgłebienie i układamy maliny, delikatnie je wtapiając w ciasto drożdzowe.
    Rozgrzewamy patelnie z oliwa , kazdy placek smażymy na rumiano .
    Po usmażeniu placki odsączamy na papierowym ręczniku,oprószamy cukrem pudrem,.Smacznego:) :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować