Drożdżowe muszelki z salami

0 (0 ocen)

Bardzo dobre na przegryzkę.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    3 małe łyżeczki soli
    2 opakowania suchych drożdży
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka
    0,5 l mleka
    1 łyżka stopionej margaryny
    50 dag salami
    cebula

Drożdżowe muszelki z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy sól, drożdże i płynne składniki, wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
  • 2. Salami kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy z cebulą na odrobinie oliwy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy na cienki płat i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki, następnie nakładamy farsz i zlepiamy brzegi tworząc "falbankę".
  • 4. Pieczemy 25 min w 200 st. C. Podajemy z barszczem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy