Drożdżowe bułeczki z nakładką wypełnioną słodkim twarożkiem z owocami pod chrupiącym musli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne bułeczki z obwódkami wypełnionymi słodkim twarogiem ze śliwkam,i malinami , porzeczkami i wisienkami otulone chrupiacym musli-polecam

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 2 szklanki maki
    1\2 kostki drożdzy w temp pokojowej
    1\2 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 jajka
    2 łyzki roztopionej przestudzonej margaryny lub masła
    3\4 szklanki ciepłego mleka
    szczypta soli
    Masa serowa ;
    około 150 g twarogu półtłustego
    1 jajko
    cukier do smaku
    cukier waniliowy do smaku
    1 łyzka smietany gęstej
    Nadzenie:
    śliwki pokrojone w kostke
    maliny
    porzeczka czerwona i czarna
    wiśnie
    oraz na wierzch musli do posypania owoców
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery Przekąski

Drożdżowe bułeczki z nakładką wypełnioną słodkim twarożkiem z owocami pod chrupiącym musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Owoce oczyszczamy ze szczypułek, itp.płuczemy pod bieżąca wdą, odstawiamy do osuszenia.
    2. Drożdże kruszymy w misce, dodajemy trochę ciepłego mleka , cukru i łyżkę maki, robimy zaczyn, odstawiamy aż zacznie pracować.
    Do wyrośniętego zaczynu ,dodajemy jajka, stopioną i ostudzoną margarynę, resztę cukru, cukier waniliowy, mąkę i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto.
    Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłym miejscu na około 50-60 minut aż ciasto będzie lekkie i podwoi swoją objętość.
    3. Po wyrośnięciu ,ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy koła- najpierw większą szklanką, po czym w wyciętym kole mniejszą ,zyskujemy potrzebne nam dno i boki ciasteczek.
    Mniejszy krążek odkładamy.
    Na kołach układamy obwódki tak zeby końcami stykały sie ze sobą.
    4. Twaróg rozgniatamy widelcem , dodajemy zółtko , cukry do smaku , śmietanę i mieszamy .
    5. Kazda bułkę z obwódką napełniamy słodkim twarogiem, a następnie na twaróg układamy różne owoce,, lekko je wtapiająć w nadzenie serowe .
    Rozprowadzone owoce oprószamy pokruszonym musli.
    6. Bułeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20 20 min w tem 180st, Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Maliny Śliwki Wiśnie Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować