Drożdżowe bułeczki z nakładką wypełnioną słodkim twarożkiem z owocami pod chrupiącym musli

  • wyświetlono: 146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

bardzo smaczne bułeczki z obwódkami wypełnionymi słodkim twarogiem ze śliwkam,i malinami , porzeczkami i wisienkami otulone chrupiacym musli-polecam

118676133_306263087332359_5260937475200504750_n
  • 7 porcje
  • 65min
  • Łatwy

Składniki

około 2 szklanki maki
1\2 kostki drożdzy w temp pokojowej
1\2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
2 łyzki roztopionej przestudzonej margaryny lub masła
3\4 szklanki ciepłego mleka
szczypta soli
Masa serowa ;
około 150 g twarogu półtłustego
1 jajko
cukier do smaku
cukier waniliowy do smaku
1 łyzka smietany gęstej
Nadzenie:
śliwki pokrojone w kostke
maliny
porzeczka czerwona i czarna
wiśnie
oraz na wierzch musli do posypania owoców

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżowe bułeczki z nakładką wypełnioną słodkim twarożkiem z owocami pod chrupiącym musli

  • 1. 1. Owoce oczyszczamy ze szczypułek, itp.płuczemy pod bieżąca wdą, odstawiamy do osuszenia.
    2. Drożdże kruszymy w misce, dodajemy trochę ciepłego mleka , cukru i łyżkę maki, robimy zaczyn, odstawiamy aż zacznie pracować.
    Do wyrośniętego zaczynu ,dodajemy jajka, stopioną i ostudzoną margarynę, resztę cukru, cukier waniliowy, mąkę i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto.
    Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłym miejscu na około 50-60 minut aż ciasto będzie lekkie i podwoi swoją objętość.
    3. Po wyrośnięciu ,ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy koła- najpierw większą szklanką, po czym w wyciętym kole mniejszą ,zyskujemy potrzebne nam dno i boki ciasteczek.
    Mniejszy krążek odkładamy.
    Na kołach układamy obwódki tak zeby końcami stykały sie ze sobą.
    4. Twaróg rozgniatamy widelcem , dodajemy zółtko , cukry do smaku , śmietanę i mieszamy .
    5. Kazda bułkę z obwódką napełniamy słodkim twarogiem, a następnie na twaróg układamy różne owoce,, lekko je wtapiająć w nadzenie serowe .
    Rozprowadzone owoce oprószamy pokruszonym musli.
    6. Bułeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20 20 min w tem 180st, Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ŚliwkiDeserśniadanieMalinyWiśniebułkiporzeczkasłodkie bułkibułki z serem i owocamidrożdżowe bułki z owocami

Komentarze

Podobne przepisy

SŁODKIE BUŁECZKI

Dodane przez: Marcepanowa-kuchnia

SŁODKIE BUŁECZKI

Pyszne i mięciutkie drożdżowe słodkie...

TORT CHLEBOWY Z TWAROŻKIEM

Dodane przez: Kuchnia Viki

TORT CHLEBOWY Z TWAROŻKIEM

Torcik robi się szybko i jest naprawdę...

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Dodane przez: beniawojt

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Znikają z talerza zdecydowanie...

Bułeczki drożdżowe z krówką (odrywane)

Dodane przez: Armi As

Bułeczki drożdżowe z krówką (odrywane)

Upiekłam pyszne, puszyste, mięciutkie...

Śledziowe roladki z chrupiącymi orzechami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Śledziowe roladki z chrupiącymi orzechami

Sałatka śledziowa, w której wyrazisty...

Łososiowe cygaretki z ziołami i chrupiącymi orzechami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Łososiowe cygaretki z ziołami i chrupiącymi...

Cygaretki z łososia nadziewane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE