Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką znikają jeszcze ciepłe ze szklanką mleka.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
    100 g cukru,
    20 g drożdży,
    2 jajka,
    1 szklanka mleka,
    100 g masła.
    Nadzienie;
    500 g sera twarogowego,
    3 łyżki cukru,
    3 łyżki śmietany 18%,
    Około 300 g malin,
    Kruszonka
    150 g mąki pszennej,
    100 g cukru,
    100 g masła.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Drożdżówka Ciastka

Drożdżowe bułeczki z malinami, serem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko.
    Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
    Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy.
    Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.

    Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki.

    Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy maliny.
    Posypujemy kruszonką.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Polecam z mlekiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Drożdże Maliny Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować