Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

  • wyświetlono: 166 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką to świetna propozycja na kolację do szklanki mleka.

IMG_20210605_202249720_HDR
  • 12 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

4,5szklanki mąki,
100 g cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
50 g rozpuszczonego masła,
Nadzienie;
300 g sera twarogowego,
1 łyżka cukru,
12 krówek.
Kruszonka
150 g mąki pszennej,
100 g cukru,
100 g masła.

Sposób przygotowania przepisu:

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

  • 1. Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.

    Ciasto dzielimy na 12 cżęści i robimy kulki.

    Twaróg mieszamy z cukrem.

    Kulki lekko spłaszczamy wykładamy łyżkę masy serowej i krówkę, zlepiamy tworząc kulę.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
    Posypujemy bułeczki.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy pominąć kruszonkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

twarógkruszonkabułeczkibułkidrożdzówkikrówkicukierkiser twarogowy

Komentarze

Podobne przepisy

mini bułeczki

Dodane przez: Nina80

drożdżowe mini bułeczki z serem

pyszne, mięciutkie dzieci uwielbiają,...

Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)

Racuchy drożdżowe z serem to świetna...

Mini bułeczki drożdżowe a'la ptysie z bitą smietana i morelami

Dodane przez: Krystyna32

Mini bułeczki drożdżowe a'la ptysie z bitą...

Pyszne bułeczki z bitą śmietaną...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Drożdżowe bułeczki na kefirze z borówkami

Drożdżowe ciasto , to ja zawsze-a...

Rogaliki Drożdżowe Nadziane Twarogiem.

Dodane przez: Słodko Słodka

Rogaliki Drożdżowe Nadziane Twarogiem

Rogaliki po upieczeniu wyglądają...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE