Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

3 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką to świetna propozycja na kolację do szklanki mleka.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4,5szklanki mąki,
    100 g cukru,
    20 g drożdży,
    2 jajka,
    1,5 szklanki mleka,
    50 g rozpuszczonego masła,
    Nadzienie;
    300 g sera twarogowego,
    1 łyżka cukru,
    12 krówek.
    Kruszonka
    150 g mąki pszennej,
    100 g cukru,
    100 g masła.
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.

    Ciasto dzielimy na 12 cżęści i robimy kulki.

    Twaróg mieszamy z cukrem.

    Kulki lekko spłaszczamy wykładamy łyżkę masy serowej i krówkę, zlepiamy tworząc kulę.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

    Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
    Posypujemy bułeczki.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy pominąć kruszonkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Bułka Cukier Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować