Drożdżowe bułeczki z jabłkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże pokruszyć i włożyć do kubka. Zalać mlekiem, dodać 2 łyżki cukru i i tyleż samo mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masło roztopić a nastepnie przestudzić. Mąkę wymieszać z resztą cukru i solą. Dodać drożdże i jajko i wyrabiać ciasto . Na koniec dodajemy stopione masło i wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
2.
3.
4.
5.Gotowe przykryć czystą bawełnianą ściereczka i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Orzechy posiekać na drobno, a następnie uprażyć na suchej patelni. Orzechy pprzełożyc do miseczki i dodać do nich miód. Całośc wymieszać.
Komentarze