Drożdżowe bułeczki z czekoladą (wegańskie)

4.5 (161 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i rozpływające się w ustach bułeczki z czekoladowym środkiem !

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki
    180 ml ciepłego mleka roślinnego
    2-3 łyżki oleju kokosowego
    20 g świeżych drożdży
    100 g ksylitolu
    Gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Bułki Ciasta Drożdżówka Ciastka

Drożdżowe bułeczki z czekoladą (wegańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku. Odstawiamy na 10-12 min. Do dużej miski przesiewamy mąkę, wlewamy zaczyn, dodajemy roztopiony i przestudzony olej kokosowy. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt i tniemy na mniejsze prostokąty. Na środku układamy kostki czekolady. Zawijamy w rulony. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem. Zostawiamy do podrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Podrośniętego bułeczki smarujemy mlekiem lub olejem. Pieczemy je 20-25 min. do złotego koloru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować