Paluchy nadziewane pieczarkami i cebulą

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Niezwykle szybkie w przygotowaniu paluchy z ciasto francuskiego z farszem z pieczarek i cebuli sprawdzą się idealnie do czerwonego barszczu lub jako samodzielna przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    cebula
    opakowanie ciasta francuskiego
    łyżka oleju
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Przystawki Przekąski

Paluchy nadziewane pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tak przygotowane paluszki ułożyć na blaszce i przed samym pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem lub lekko zwilżyć wodą. Piec przez ok 25 min w temp. 200C aż nabiorą złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować