Drożdżowa ,,tarta" z kurczakiem, ananasem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto drożdżowe
W miseczce rozkruszyć drożdże, dodać połowę letniego mleka, cukier i 2 łyżki mąki . Odstawić na 15 minut. Margarynę rozpuścić i odstawić do czasu, aż ostygnie. Mąkę wsypać do dużej miski dodać drożdże, jajko, margarynę, sól. Wyrobić ciasto i odstawić na 30 minut.
2.Filety z kurczaka przekroić wzdłuż, podsmażyć na patelni. Ananasy wyjąć z puszki, odcedzić sok.
3.Ciasto podzielić na 2 części. Jedną z nich rozwałkować i wylepić dno blaszki. Na cieście poukładać podsmażone filety , na nie poukładać ananasy ,a wszystko przykryć plasterkami sera żółtego.
4.Drugą część ciasta rozwałkować w kształcie koła i przykryć nim wszystkie składniki. Piec w temp 180 C przez 30 minut.
Komentarze