Drożdżowa tarta z cukinią i chorizo

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś pomiędzy pizzą a tartą. Coś na szybko, ale bardzo smacznie. Kto nie jest na diecie ten sobie może pozwolić, choć i tym na diecie polecam domową pizzę, przynajmniej wiesz co jesz. Smacznego!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto :
    * 2 szklanki mąki - u mnie mąka do pizzy
    * centymetrowy pasek drożdży
    * pół szklanki ciepłej wody
    * szczypta soli
    * szczypta cukru
    * łyżka oliwy z oliwek
    Dodatkowo : sos pomidorowy, grillowana cukinia, plasterki chorizo, tarty ser żółty

Drożdżowa tarta z cukinią i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn dodać do mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć do blaszki od tarty, polać sosem pomidorowym, ułożyć plasterki cukinii oraz chorizo, posypać serem żółtym Piec 20 minut w najwyższej temperaturze piekarnika.

Komentarze

Podobne przepisy