Drobiowy Strogonow

  • wyświetlono: 1361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Danie robię już od wielu lat i jest delikatniejszą alternatywą tradycyjnego strogonowa.

ilka

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
1 cebula
ok. 20dag pieczarek
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowy Strogonow

  • 1. Mięso pokroić w paski. Przyprawić i usmażyć na patelni na złoty kolor.
    Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Smażyć chwilkę razem.
    Na końcu dodać pokrojoną w paseczki paprykę. Na patelnię wlać ok. 1,5 szklanki wody lub bulionu drobiowego. Dusić pod przykryciem ok.10- 15 minut. Sos zagęścić mąką i dodać śmietanę ( wcześniej ją lekko osolić i zahartować). Doprawić solą, pieprzem i ziołami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Strogonow

Dodane przez: kasiunia860

Strogonow

Ciepłe i syte danie, często u mnie...

Strogonow

Dodane przez: Lidka Bawolska

Strogonow

Strogonow w moim domowym wydaniu....

Strogonow

Dodane przez: czekoladka

Strogonow

To pyszne danie sprawdza się na...

Strogonow

Dodane przez: ewaeu

Strogonow

Strogonow po mojemu. Można powiedzieć...

Strogonow

Dodane przez: agarybak76

Strogonow

Pożywny,  smaczny i aromatyczny...

Strogonow

Dodane przez: omega234

Strogonow

Pikantne danie, niewymagające dodania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE