Drobiowy gulasz z soczewicą

3 (2 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z piersi z kurczaka z dodatkiem czerwonej soczewicy. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 420 g piersi z kurczaka
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    1 łyżka smalcu
    1 1/2 szkl wody
    1/2 szkl soczewicy
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Drobiowy gulasz z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
    Na rozgrzanym smalcu przesmażymy cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez około 10 minut. Przekładamy do garnka i wsypujemy soczewicę. Gotujemy do miękkości.
    Na samym końcu wsypujemy przejawy i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować