Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z piersi z kurczaka z dodatkiem czerwonej soczewicy. Polecam.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
420 g piersi z kurczaka
1 cebula
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka smalcu
1 1/2 szkl wody
1/2 szkl soczewicy
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Drobiowy gulasz z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Na rozgrzanym smalcu przesmażymy cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez około 10 minut. Przekładamy do garnka i wsypujemy soczewicę. Gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy przejawy i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Komentarze