Drobiowe zawijańce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotleciki z niespodzianką w środku.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka pojedyncze
    8 plastrów szynki
    8 plastrów żółtego sera
    2 ogórki konserwowe
    2 jajka
    Wegeta
    Sól, pieprz
    mąka
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    olej

Drobiowe zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w poprzek na pół i rozbijamy cienko tłuczkiem. Ogórki kroimy na ćwiartki.
    Na każdej piersi kładziemy plaster szynki, plaster żółtego sera i ogórka , zwijamy ciasno w roladki.
  • 2. Roladki panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku z wegetą, solą i pieprzem i płatkach kukurydzianych.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor.

Porady

Ogórka można zastąpić innym ulubionym warzywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy