Drobiowe w boczku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowne danie. Można podawać w wersji obiadowej lub mniejsze porcje jako przekąska. Łatwe i szybkie w przygotowaniu mięsko, a ucieszy nie jedno podniebienie.
Zaprezentowana wersja to najprostsze rozwiązanie, ale można ją urozmaicać nacinając np. pierś i dodając ogórek, ser, paprykę do środka następnie zwinąć w boczek

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    8 wąskich ale długi plastrów boczku
    1 jajko
    1 łyżka ostrej Musztardy
    Przeprawy : przyprawa do drobiu, Vegeta naturalna, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe w boczku 1. Pierś z kurczaka proporcjonować na 8 części. Delikatnie oprószyć mięsko Vegetą i przyprawa do drobiu. Natrzeć musztarda.
    Jajko roztrzepać doprawić Vegetą, pieprzem, do jajka dajemy mięso. Obtoczyć i owinąć w plaster boczku. Można jeszcze delikatnie oprószyć przyprawą. Kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i zapiekamy mięsko z obu stron.
  • Drobiowe w boczku 2. Gotowe w wersji obiadowej lub jako przekąska
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować