Drobiowe szaszłyki z kolorowymi warzywami

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowe,pyszne szaszłyki na grilla.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g fileta z kurczaka
    2 kolby kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 cukinia
    przyprawa do kurczaka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Drobiowe szaszłyki z kolorowymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć przyprawą
    do kurczaka. Czerwoną paprykę pokroić na 10 kawałków.Kolby kukurydzy, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,następnie wystudzić i pokroić na 10 kawałków .Cukinie pokroić w krążki.
    Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności np:
    kukurydza, filet, czerwona papryka, cukinia, filet, kukurydza, czerwona papryka, cukinia, filet, kukurydza.
    Piec na grillu,lub grillowej patelni 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować