REKLAMA

Drobiowe szaszłyki z jalapeño i cheddarem owinięte w szynkę szwarcwaldzką

wyświetlono: 40 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.

opublikowany: 17.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
    marynowane papryczki jalapeño
    200 g startego sera cheddar
    sól morska
    pieprz kolorowy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Jak zrobić Drobiowe szaszłyki z jalapeño i cheddarem owinięte w szynkę szwarcwaldzką?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry, tak by otrzymać 5-6 sznycli. Każdy sznycel rozbijamy.
    Na wykałaczki nabijamy jalapeño. Na każdym sznyclu drobiowym układamy szaszłyk z jalapeño, posypujemy cheddarem. Dokładnie owijamy mięsem. Szaszłyki drobiowe owijamy w plastry szynki szwarcwaldzkiej. Grilujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kulinarna Chwila 1158488847063526889279_n

Szaszłyki owinięte schabem

Bardzo szybciutko i prosto się robi a na patyczek można nadziewać dowolne kompozycje.

kategoria: rolada Dania główne kotlety roladki opublikowany: 12.03.2019 | wyświetlono: 406 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Gruszka z rukolą zawinięta w szynkę szwarcwaldzką

Mała i smaczna przystawka na jeden kęs- może na Sylwestra?

kategoria: Sałatki gruszki w occie Przystawki Szynki opublikowany: 20.12.2011 | wyświetlono: 684 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE