Drobiowe szaszłyki z grillowaną sałatką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pychotka z grilla.Polecam każdemu.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    1 bakłażan
    1 cukinia
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    oliwa
    ocet balsamiczny
    przyprawa do drobiu
    tymianek

Drobiowe szaszłyki z grillowaną sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry,posolić i odstawić na kilka minut.Cukinię pokroić w plastry,papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski .
  • 2. Cukinię,bakłażana i paprykę ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok.8 minut.
  • 3. Mięso pokroić w paski,wymieszać z oliwą,przyprawą do drobiu,solą i pieprzem.Odstawić na 20 minut.Następnie nadziewać na patyczki do szaszłyków, i piec na grillu ok.10 minut.
  • 4. Plastry bakłażana przełożyć plastrami cukinii i paskami papryki i skropić octem balsamicznym i oliwą.Podawać jako sałatkę do szaszłyków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy