Drobiowe rurki z zielonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet kurczaka umyć ,osuszyć pokroić najpierw w na długie plastry,a plastry na cienkie paski(około 1 cm)delikatnie rozbić ,posypać solą czosnkową,pieprzem i paprykami.
Przygotowanymi paskami obwinąć foremki do rurek.
Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 25 minut,ostudzić i delikatnie zdjąć z foremek.
2.Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,szpinak z czosnkiem zmiksować blenderem na papkę,połączyć z serem doprawić do smaku solą
i pieprzem.
Przygotowanym nadzieniem wypełnić mięsne rurki,wstawić ponownie do nagrzanego piekarnika na około 6-7 minut.
Komentarze