Drobiowe rurki z zielonym serem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Delikatne,soczyste i aromatyczne mięsko,wymyślone i zjedzone ze smakiem.Można je nadziać swoimi ulubionymi dodatkami.

  • 60 min

Składniki:

  • na rurki:
    750 g fileta z kurczaka
    sól czosnkowa
    ostra i słodka papryka
    pieprz
    olej
    foremki do pieczenia rurek

    na nadzienie:
    2 kulki mozzarelli
    2 garście świeżego szpinaku
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz

Drobiowe rurki z zielonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kurczaka umyć ,osuszyć pokroić najpierw w na długie plastry,a plastry na cienkie paski(około 1 cm)delikatnie rozbić ,posypać solą czosnkową,pieprzem i paprykami.
    Przygotowanymi paskami obwinąć foremki do rurek.
    Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 25 minut,ostudzić i delikatnie zdjąć z foremek.
  • 2. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,szpinak z czosnkiem zmiksować blenderem na papkę,połączyć z serem doprawić do smaku solą
    i pieprzem.
    Przygotowanym nadzieniem wypełnić mięsne rurki,wstawić ponownie do nagrzanego piekarnika na około 6-7 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy