Drobiowe roladki ze szczawiem i fetą

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -duża podwójna pierś z kurczaka
    -przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, tymianek
    -szczaw 300g
    -2-3 ząbki czosnku
    -ser feta (pół kostki)
    -2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Drobiowe roladki ze szczawiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz :

    Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, a po chwili wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili dodajemy szczaw(wcześniej umyty i drobniej posiekany) i smażymy całość do odparowania wody. Następnie dodajemy pokruszony ser feta, pieprz. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

    Mięso:

    Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie płaty i rozbijamy cienko tłuczkiem na cienkie filety (najlepiej przy pomocy folii aby nie podziurawić mięsa). Przyprawiamy pieprzem, ostrą papryką i odrobiną soli.

    Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz i zawinąć ściśle w roladkę.

    Zawinięte roladki podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Jeżeli chcemy, możemy zrobić panierkę z bułki tartej i jajka.

    Podsmażone roladki przekładamy na blaszkę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (czas zależy od wielkości roladek).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Feta Jajka Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować