Drobiowe roladki zapiekane z pieczarkami

4.43 (215 ocen)

  • 30 min

Danie przygotowałam na niedzielny obiad, wszystkim tak bardzo smakowało, że zniknęło w kilka chwil.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    40dag pieczarek
    1 średnia cebula
    30dag sera żółtego
    1 duża śmietana 18%
    sól, pieprz, wegeta
    masło
Wystaw ocenę:

4.43 (215 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki zapiekane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Trochę pieczarek odłożyć, resztę podsmażyć z cebulą na masełku.
  • 2. Pierś z kurczaka pokroić i rozbić na kotleciki. Przyprawić je solą, pieprzem i wegetą. Na każdym kotleciku położyć plaster żółtego sera, na to podsmażone pieczarki i zwijamy w roladkę.
  • 3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy je śmietaną 18%, posypujemy wcześniej odłożonymi pieczarkami. Kładziemy na to kawałeczki masła. Na wierzch ścieramy na tarce o drobnych oczkach pozostały ser.
    Zapiekamy całość w piekarniku przez 30 min w 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować