Drobiowe roladki z wędliną i groszkiem gotowane na parze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To moje pierwsze roladki gotowane na parze i z pewnością nie ostatnie, gdyż wyszły bardzo soczyste, aromatyczne, kruche i bardzo delikatne ! Do tej pory nie przepadałam za kurczakiem w wersji gotowanej, jednak po takim jego wydaniu zmieniam zdanie - nie tylko smażony czy pieczony jest smaczny :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    4 pojedyncze filety z kurczaka
    4 duże plastry wędliny
    4 duże plastry sera żółtego
    50 g groszku zielonego (mrożonego)
    Kucharek lub/i sól
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny Ser

Drobiowe roladki z wędliną i groszkiem gotowane na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku do gotowania na parze gotujemy wodę.
  • 2. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (ale nie docinamy do końca) . Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, przyprawiamy pieprzem i Kucharkiem, przy jednym z dłuższego boku rozkładamy wędlinę, na nią ser żółty, następnie groszek, zwijamy (delikatnie, gdyż groszek może „uciekać”)w rulonik, każdą posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
  • 3. Gotowe roladki układamy na sicie do gotowania na parze. Parujemy około 45 minut, po 30 minutach możemy obrócić roladki.

Porady

Podajemy od razu po „ugotowaniu”, z sezonową surówką i np. ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować