Drobiowe roladki z serkiem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Roladki drobiowe to dobry pomysł na przygotowanie obiadu na następny dzień. Przygotowujemy je wtedy do momentu włożenia do rękawa do pieczenia i wstawiamy do lodówki. Nie są zbyt pracochłonne, szybko się pieką i dobrze się komponują z ryżem, frytkami czy opiekanymi ziemniaczkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 serek ziołowy Hochland 100 g
    3 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    10 g rukoli
    4 filety z kurczaka
    sól
    pieprz

Drobiowe roladki z serkiem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy farsz 1. Serek mieszamy z masłem i pokrojoną rukolą w jednolitą masę, dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
  • smarujemy filety 2. Pojedyncze filety w kurczaka należy przekroić wzdłuż i przy pomocy foliowej torebko cienko rozbić. Każdy filet z obydwu stron pieprzymy i solimy, następnie na jednej stronie smarujemy wcześniej przygotowaną masą i zawijamy.
  • wkładamy gotowe do rękawa do pieczenia 3. Tak przygotowane roladki wkładamy do rękawa do pieczenia, jeśli mamy czas odstawiamy na 2-3 h lub na całą noc do lodówki.
    Roladki pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.

Porady

Filety rozbijamy przez torebkę śniadaniową by nie straciły kształtu i dały się cienko rozbić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy