Drobiowe roladki z parowką i serem

4.5 (174 ocen)

Pysznei tanie roladki.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    3 cienkie parówki
    5 plastrów sera żółtego
    ketchup
    przyprawa do mięs,sól,pieprz
    mąka do obtoczenia roladek
    1 jajko
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Drobiowe roladki z parowką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć,oczyścić i przekroić wzdłuż na 3 'kotlety' i lekko rozbić. Przyprawić.
  • roladka 2. Każdy kotlet posmarować ketchupem,położyć plaster sera i pół parówki. Zwinąć ciasno w roladkę.
  • 3. Każdą roladkę obtoczyć w mące,następnie w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Można podpiec w piekarniku kilka minut,aby doszły:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować