Drobiowe roladki z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne pachnące roladki.

  • 40 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 duża szt
    papryka czerwona 1/2 szt
    papryka żółta 1/2 szt
    natka pietruszki 1 pęczek
    czosnek 2-3 ząbki
    jajko 1-2 szt
    bułka tarta
    olej

Drobiowe roladki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć.
    Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Odstawić zawinięte w folię w chłodne miejsce. Można na noc do lodówki.

    Papryki oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Natkę opłukać i drobno posiekać.
    Każdy filet przekroić na dwie albo trzy części. Lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, położyć paprykę i zwinąć roladkę.

    Jajka wybić i roztrzepać. Roladki panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju często obracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy