DROBIOWE ROLADKI Z CHRZANEM I BOTWINKĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

Roladki są bardzo smaczne, szybko się je przygotowuje a w dodatku ładnie się prezentują na talerzu.

  • 35 min

Składniki:

  • • 2 pojedyncze piersi kurczaka
    • 2 łyżeczki chrzanu
    • garść młodych liści botwinki
    • 2 duże plastry chudej szynki
    • 1 jajko
    • mąka pszenna, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz

Drobiowe roladki z chrzanem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem (mięso rozbijamy przez folię spożywczą). Każdy płat oprószyć z obu stron solą i pieprzem a następnie rozsmarować na każdym po 1 łyżeczce chrzanu.
  • 2. Botwinkę umyć, osuszyć i rozłożyć na chrzanie. Na botwince rozłożyć po plastrze szynki i ciasno zwinąć roladki i spiąć wykałaczką.
  • 3. Roladki panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki na rumiano z każdej strony. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy