Drobiowe roladki z brokułem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Robiąc krem z brokułów , w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka bez skóry i kości
    500 g brokułów
    2 ząbki czosnku
    6 łyżek mąki kukurydzianej
    2 jajka
    10 łyżek panierki panko
    100 ml oleju słonecznikowego
    sól, pieprz

Drobiowe roladki z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe roladki z brokułem 1. Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
    Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy