Drobiowe roladki z bakłażanem, cukinią i dwoma serami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Cudowne w smaku z wypływającą mozarellą.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 mały bakłażan
    1 mała cukinia
    sól
    olej
    pęczek pietruszki
    1 podwójny filet drobiowy
    2 łyżki startego parmezanu
    1 duża kulka mozarelli
    300 ml bulionu warzywnego
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki z bakłażanem, cukinią i dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, pociąć wzdłuż w cienkie plastry.
  • 2. Bakłażana posolić, zostawić na 20 min. Po tym czasie wycisnąć z nadmiaru wody.
  • 3. Warzywa smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  • 4. Mięso pokroić na plastry. Każdy plaster rozbić, posolić, oprószyć pieprzem.
  • 5. Na każdym kotlecie układać po plastrze cukini, bakłażana, mozarelli pokrojonej w słupki. Posypać parmezanem i posiekaną pietruszką.
  • 6. Zawinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką.
  • 7. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu zrumienienia. Przełożyć do garnka
  • 8. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, gotować ok 5 min, po czym roladki wyciągnąć.
  • 9. Powstały sos zagotować, zabielić śmietanką, zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
  • 10. Roladki zawiązujemy ozdobnie wstążkami smażonej cukini.
  • 11. Podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować