Drobiowe ragoût ze szparagami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Gotuję, od kiedy pamiętam. Zawsze robię to z wielką przyjemnością.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag filetów z kurczaka
    50 dag szparagów
    2 dag masła
    1 szkl. bulionu
    łyżka mąki
    4 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    żółtko

Drobiowe ragoût ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, obieramy i blanszujemy. Kroimy w kawałki.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 3-cm kostkę. Smażymy na maśle 10 minut. Wlewamy bulion i dusimy jeszcze 20 minut.
  • Drobiowe ragoût ze szparagami 3. Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do mięsa wraz ze szparagami. Dusimy 10 minut. Doprawiamy. Wlewamy roztrzepane żółtko. Mieszamy i zagotowujemy. Podajemy na ciepło.

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy