Drobiowe pulpeciki na parze

4.49 (184 ocen)

Jako mama karmiąca staram się zdrowo odżywiać, dlatego zakupiłam parowar.

Składniki:

  • 40 dag fileta z kurczaka
    1 marchew
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 jajko
    2-3 łyżki kaszy manny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe pulpeciki na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka umyć, oczyścić, a następnie zmielić. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa wraz z natką, wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem, dodać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować pulpety i gotować na parze przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować