Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca ;) Trzeba poznawać nowe smaki których jeszcze nie znamy.
Składniki:
60 dag filetów z piersi kurczaka
2 dymki
sok i skórka starta z cytryny
2 łyżki imbiru
200 ml mleka kokosowego
4 łyżki masła orzechowego
cynamon
mielona kolendra
cebula
2 ząbki czosnku
sól
Drobiowe po azjatycku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kurczaka umyć, pokroić na kawałki tej samej wielkości. Dymkę obrać, posiekać. Wymieszać z sokiem i skórką startą z cytryny, imbirem, 150 ml mleka kokosowego i łyżką masła orzechowego. Przyprawić kolendrą , cynamonem i solą. Polać mięso, włożyć na 5 godzin do lodówki.
2.Chili oczyścić z pestek, posiekać z resztą mleka kokosowego i masła orzechowego. Przyprawić mięso nadziewać na szpadki, grillować 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawać z sosem
Komentarze