Drobiowe po azjatycku.

0 (0 ocen)

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca ;) Trzeba poznawać nowe smaki których jeszcze nie znamy.

Składniki:

  • 60 dag filetów z piersi kurczaka
    2 dymki
    sok i skórka starta z cytryny
    2 łyżki imbiru
    200 ml mleka kokosowego
    4 łyżki masła orzechowego
    cynamon
    mielona kolendra
    cebula
    2 ząbki czosnku
    sól

Drobiowe po azjatycku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kurczaka umyć, pokroić na kawałki tej samej wielkości. Dymkę obrać, posiekać. Wymieszać z sokiem i skórką startą z cytryny, imbirem, 150 ml mleka kokosowego i łyżką masła orzechowego. Przyprawić kolendrą , cynamonem i solą. Polać mięso, włożyć na 5 godzin do lodówki.
  • 2. Chili oczyścić z pestek, posiekać z resztą mleka kokosowego i masła orzechowego. Przyprawić mięso nadziewać na szpadki, grillować 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawać z sosem

Komentarze

Podobne przepisy