Drobiowe placuszki po hawajsku

4.5 (144 ocen)

  • 50 min

Delikatne, bardzo smaczne drobiowe placuszki. Zachwycą smakiem zarówno domowników jak również naszych gości. Polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka ok. 600gr
    5 plastrów ananasa z puszki
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
    Sól i pieprz do smaku
    2 jajka
    1 kopiasta łyżka mąki pszennej
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Placki

Drobiowe placuszki po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kury oczyścić z błon, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić w niewielką kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz wędzoną słodką papryką. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na min. 3 godziny.
    Plastry ananasa pokroić w małą kostkę. Dodać do mięsa. Wbić jajka, dodać mąkę i całość dokładnie wymieszać.
    Smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Składniki podane na ok. 10 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować