Drobiowe mielone z musztardą i ogórkiem

0 (0 ocen)

Mielone nie musi być nudne ....

Składniki:

  • -kurczak polędwiczki 50 dkg
    -ogórek kiszony 2 sztuki
    -musztarda ostra 2 łyżki
    -tarta bułka 3 łyżki
    -pietruszka zielona posiekana 3 łyżki
    -mąka do obtoczenia kotletów
    -oliwa lub olej do smażenia
    -pieprz
    -sól

Drobiowe mielone z musztardą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte osuszone mięso skręcić przez maszynkę (małe sitko).
    Ogórka, pietruszkę pokroić drobno.
    Mięso, ogórka, pietruszkę, bułkę tartą, musztardę wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i
    jeszcze raz dobrze wymieszać.
    Odstawić na 15 minut żeby wszystko się przegryzło, formować małe, dość płaskie kotlety.
    Obtoczyć w mące, smażyć na gorącym tłuszczu na dużym ogniu z każdej strony.
    Zmniejszyć płomień pod patelnią, dopiec kotlety.
    Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.
    SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

Podobne przepisy