Drobiowe mielone z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z dodatkiem jarmużu

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z kurczaka
    1/2 pęczka jarmużu
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka ajvaru ostrego
    2 łyżeczki jarzynki
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    bułka tarta

Drobiowe mielone z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Jarmuż umyć i posiekać, jeśli liście są duże, to wyciąć główny nerw, dodać do cebuli razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

    Mięso wymieszać z przestudzonym jarmużem, jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy