Drobiowe leczo

5 (198 ocen)

pyszne leczo drobiowe z dodatkiem selera naciowego, który daje mu wyrazistości

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    - 1 papryka czerwona
    - 1 cebula
    - 500 g pieczarek
    - pół selera naciowego
    - sól, pieprz ziołowy, papryka ostra
    - koncentrat pomidorowy
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem ziołowym i papryką ostrą.
    Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler umyć i pokroić w paseczki.
    Pieczarki podsmażyć na osobnej patelni
    Na patelni na rozgrzany olej dodać fileta z kurczaka, smażyć 5 minut, dodać cebulę i smażyć kolejne 4 minuty. Dodać podsmażone pieczarki, czerwoną paprykę , seler naciowy, chwilkę smażyć. Wlać 1 szklankę wody i dusić aż zmięknie seler naciowy. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i gotować 5 minut, mieszając i w razie czego podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować