Drobiowe leczo

  • wyświetlono: 244 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny i rozgrzewający pomysł na obiad! Wolno gotowany oddaje cały smak, a przyprawy dodatkowo go wzmacniają! My uwielbiamy! Idealnie sprawdzi się również do słoików, kiedy to nie mamy czasu na gotowanie.

32
  • 10 porcje
  • 75min
  • Łatwy

Składniki

2 cebule
1 marchew
1 czerwona papryka
200 g pieczarek
1 filet z kurczaka (250 g)
Przyprawa do mięsa
1 łyżka mąki pszennej
250 g kiełbasy drobiowej
2 ząbki czosnku
1 1,5 szklanki wody
250 g przecieru pomidorowego
Przyprawy:
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
Słodka czerwona papryka
Oregano
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowe leczo

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką pszenną. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Obraną marchewkę oraz pieczarki kroimy w półplasterki. Drobiową kiełbasę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Wsypujemy cebulę, marchew i paprykę. Gdy warzywa delikatnie zmiękną dodajemy filet z kurczaka. Czekamy aż wszystko się przesmaży. Następnie dokładamy pieczarki i kiełbasę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Całość podlewamy wodą oraz przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym słodką czerwoną papryką, oregano przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy na wolnym ogniu około 60 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

leczoobiad jednogarnkowydrobiowe leczowiosenne leczo

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo

Dodane przez: kasik1p3

Leczo

Sezon cukiniowo-paprykowy w pełni...

image-0l292yi

Dodane przez: joanna1974

Leczo

Potrawa typowo jesienna z dużą...

Leczo

Dodane przez: Goszka

Leczo

Leczo to sztandarowe danie jednogarnkowe,...

Leczo klasyczne

Dodane przez: AnetaJ

Leczo klasyczne

Leczo to pyszne, jednogarnkowe...

Leczo

Dodane przez: aga3103

Leczo

Leczo to potrawa pełna warzyw,...

Leczo

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Leczo

Leczo po mojemu!W lecie jest fantastycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE