Drobiowe kuleczki w parmezanie

  • wyświetlono: 232 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smakowity dodatek do zup lub świetna przekąska podana z ulubionymi sosami.

_DSC1395
  • 6 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

250g mięsa drobiowego z rosołu
2 średnie ugotowane marchewki
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
1 małe jajko
70g parmezanu
2 łyżki oleju do zwilżania dłoni
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowe kuleczki w parmezanie

  • 1. Mięso drobiowe mielimy w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i marchewką. Mieszamy, a jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Parmezan drobno ścieramy, najlepiej w młynku. Jajko rozbijamy i łączymy z odrobiną przypraw- soli i pieprzu.
    Z mięsa formujemy dłońmi malutkie kuleczki, mniej więcej wielkości małego orzeszka włoskiego. Obtaczamy w jajku, a następnie w parmezanie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 15-20 minut. W trakcie pieczenia kilka razy obracamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsoparmezanprzekąskado zupdrobiowekuleczkipieczonedodatekprzepis_miesiąca1000
 

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Galareta drobiowa na zimno

Smaczna mięsna drobiowa galareta...

parówki

Dodane przez: Habibi Chi

Parówki w chlebie tostowym

Na śniadanie, na kolacje, do pracy...

w

Dodane przez: Jola1977-1977

Wątróbki drobiowe z jabłkiem

Tak zrobiona wątróbka smakuje wielu...

Gruszki nadziewane wątróbką drobiową

Dodane przez: Gregorhspeed

Gruszki nadziewane wątróbką drobiową

Trwa również sezon na gruszki....

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Oto pomysł jak urozmaicić zwykłe...

Śniadanie w bułeczce

Dodane przez: nataliakielek

Śniadanie w bułeczce

Soczyste, aromatyczne warzywa...