Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

4.5 (152 ocen)

Pyszne i sycące danie, doskonałe na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 4 sztuki filet z kurczaka,
    2 jajka
    do panierowania bułka tarta,
    olej do smażenia,
    300 gram pieczarki,
    4 plastry sera żółtego,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso myjemy, i rozbijamy przez folię. Następnie panierujemy w jajku przyprawionym solą i pieprzem oraz bulce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, podsmażamy, przyprawiamy. Na kotletach układamy pieczarki i plaster sera. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.

Porady

Zapiekamy tuż przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować