Drobiowe kotlety teriyaki

  • wyświetlono: 335 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g filetów z kurczaka
150 ml sosu teriyaki
1 szklanka mąki kukurydzianej
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
5 łyżek czarnego sezamu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowe kotlety teriyaki

  • Drobiowe kotlety teriyaki1. Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
    Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

filety z kurczakasos teriyakikotlety z kurczakadrobiowe kotletyKotlety drobiowe w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Pulchne kotlety drobiowe z majonezem

Dodane przez: JOANNA 55a

Pulchne kotlety drobiowe z majonezem

Te kotleciki lubią nawet dzieci,...

Kotlety

Dodane przez: Martyna1991

Kotlety drobiowe w serowej panierce

Kotlety z piersi kurczaka w pysznej...

Kotlety drobiowe w serowej panierce

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kotlety drobiowe w serowej panierce

Banalnie prosty przepis na domowe...

Kotlety drobiowe po francusku (pieczone)

Dodane przez: monika016

Kotlety drobiowe po francusku (pieczone)

Ta odsłona drobiowych kotletów...

obiad

Dodane przez: Aga72

Kotlety z wątróbki drobiowej

Witam was serdecznie w niedzielę....

drobiowe

Dodane przez: MatkaPolka

Kotlety drobiowe inaczej

Cos dla duzych i małych:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE