Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Kotlety mielone robi się zazwyczaj z mięsa wieprzowego. Ja polecam jednak drobiowe - są bardzo smaczne i delikatne w smaku.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 400g mielonego mięsa z kurczaka
    1 duża czerwona papryka
    2 cebule
    sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany
    olej
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko

Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę. Studzimy.
  • 2. Mięso mielone mieszamy z podsmażonymi warzywami, bułką tartą, jajkiem i przyprawami.
  • 3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety. Smażymy je na rozgrzanym oleju po około 8 minut z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy